Nebezpečenstvo Vysokých Teplôt

Video: Nebezpečenstvo Vysokých Teplôt

Video: Nebezpečenstvo Vysokých Teplôt
Video: Ighi vs. Dr.Bajerovská o znižovaní teplôt u detí @ tv:naša 2024, Marec
Nebezpečenstvo Vysokých Teplôt
Nebezpečenstvo Vysokých Teplôt
Anonim

O zvýšení telesnej teploty sa hovorí, keď je jej hodnota nad 37 stupňov. Teplota stúpa, keď je ľudské telo vystavené nejakému druhu infekcie. Jeho zvýšenie je reakciou tela, ktoré sa snaží prirodzene zničiť príčiny infekcie.

Mierne zvýšenie teploty je, keď je medzi 37,3 a 38,3 stupňami, je zvýšené na 39,7 stupňov a vysoké - nad týmito hodnotami. Teploty nad 40 stupňov môžu poškodiť mozog, ak sa neprijmú žiadne opatrenia na jeho zníženie.

Aby sme pochopili, čo spôsobuje horúčku, je potrebné sledovať sprievodné príznaky. Môže to byť prechladnutie, ale môže to byť aj vážne ochorenie, napríklad zápal mozgových blán.

Vysoká teplota vyžaduje terapiu - vo väčšine prípadov je tento stav rýchlo zvládnutý. Ak teplota nie je kontrolovaná alebo sa nelieči vôbec, môžu nastať komplikácie.

V týchto situáciách je možné dehydratovať ľudské telo, najmä ak je sprevádzané hnačkami alebo vracaním. Môže dôjsť aj k poškodeniu mozgu, ak nebudú podniknuté žiadne opatrenia na jeho odstránenie.

Teplota
Teplota

U dospelých je to obzvlášť nebezpečné, ak teplota presiahne 40 stupňov, u malých detí je situácia kritická, ak je teplota vyššia ako 39 stupňov. Môžu spôsobiť záchvaty, ktoré môžu viesť k zraneniam. Štatistiky ukazujú, že febrilné záchvaty postihujú 2 až 5 percent detí vo veku od 3 mesiacov do 5 rokov.

Ak má dieťa horúčku, je najlepšie vyhľadať lekársku pomoc. Niektorí lekári sa domnievajú, že teploty do 38 - 39 - a dokonca 40 stupňov u detí nie sú dôvodom na obavy, pretože to môže byť napríklad spôsobené rastom zubov. Je však lepšie navštíviť lekára, aby zistil dôvod jeho zdvíhania.

Pacienti s epilepsiou by tiež mali vyhľadať lekársku pomoc horúčkapretože môže vyvolať epileptický záchvat, vysvetľujú odborníci. Horúčka si vyžaduje osobitnú pozornosť a vhodné ošetrenie.

Odporúča: